رشد اقتصادی کشور در ۹ ماهه نخست سال ۹۶ با احتساب نفت ۴.۷ درصد و بدون احتساب نفت ۴.۴ درصد بوده است. بخش خدمات با ۷.۶ درصد بیشترین نرخ رشد اقتصادی را داشت. بخش صنعت و کشاورزی نیز به ترتیب ۳.۱ و ۱ درصد رشد را نشان میدهند.
برآوردها حاکی از مثبت بودن رشد بخشهای کشاورزی و صنعت در سال ۱۳۹۶ دارد؛ رشد مثبتی که سبب شده سایر بخش های اقتصادی هم از این رشد برخوردار شود و میانگین رشد اقتصادی کشور را بهبود ببخشد.
معاون وزیر کشاورزی گفت: کمتر از یک ماه تا خرید تضمینی محصولات کشاورزی باقی مانده اما هنوز نرخهای خرید از سوی شورای اقتصاد تصویب و ابلاغ نشده که امیدواریم به زودی اعلام شود. البته کشاورزان نگران نباشند، چراکه وزارت کشاورزی به موقع خرید تضمینی را انجام میدهد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با الحاق بندی به لایحه بودجه، مقرر کردند سرمایهگذاران بخش خصوصی صنایع تکمیلی و تبدیلی چغندرقند نیز از بانکها تسهیلات ارزی دریافت کنند.
به گفته علی اکبری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی هر چقدر بتوانیم تصدیگری دولت را در بخش کشاورزی کاهش دهیم، به نفع دولت و بازار محصولات کشاورزی خواهد بود به طوریکه می توان با تقویت بورس کالا در واسپاری امور به خود فعالان بازار کشاورزی حرکت کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در واکنش به افزایش قیمت دلار و یورو در کشور گفت: کشاورزی در اقتصاد کشورمان کمترین تاثیر را از تغییرات نرخ ارز در مقایسه با سایر بخش های اقتصادی میبرد.
رییس سازمان توسعه تجارت اعلام کرد: برای بررسی حذف ارز مبادلهای از ۴۴۰ قلم محصول کشاورزی تا پایان سال جاری فرصت است و برای حمایت از تولید، با نظام تعرفهای در این باره تصمیمگیری میشود.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۴ میلیون و ۱۹۸ هزار و ۳۶۰ تن محصولات کشاورزی به ارزش ۴ میلیارد و ۵ میلیون و ۲۶۰ هزار دلار در نه ماهه امسال صادر شده است.
در هفته گذشته رویدادها و اظهار نظرهای مهمی در خصوص بورس کالای ایران صورت گرفت که استانداردسازی کیفیت گندم با اجرای سیاست قیمت تضمینی، راه اندازی بورس جهانی زعفران در آینده ای نزدیک و معامله یک تن و ۴۰۰ کیلوگرم زعفران در قالب معاملات بورس، نقش بورس کالا در افزایش سطح رفاه جامعه و تحول نظام خرید تضمینی گندم از سال آینده با کمک بورس کالا از مهم ترین آنها ...
با ورود ماشین آلات و تکنولوژی به عرصه کشاورزی نقش نفت و مشتقات آن در این بخش افزایش یافته است به گونه ای که امروزه تأمین انرژی مورد نیاز بخش کشاورزی به میزان کافی و با قیمت مناسب به شکل معناداری بر میزان تولید و قیمت تمام شده محصولات موثر است.